1260 лв.  (от които 60 лв. под формата на ваучери

...
1260 лв.  (от които 60 лв. под формата на ваучери
Коментари Харесай

Новият проект на Лидл за всяко поколение

1260 лева.  (от които 60 лева под формата на ваучери за храна) начална брутна работна заплата; обезпечено закрепено нарастване на възнаграждението след първата година и растеж след третата година до над 1600 лева с включени още веднъж и ваучери за храна; в допълнение: здравно обезпечаване, съвременна работна среда и отлични условия, както и опция за гъвкаво работно време. Това е офертата, която Лидл България насочва към 300 свои бъдещи чиновници по най-новия си план " София 300 ". Компанията възнамерява да отвори 300 нови работни места за касиер-продавачи в столицата единствено месец откакто бе отличена с признанието „ Най-добър шеф “ на България за 2017 в класацията на консултантската компания Aon. Стъпката е резултат от динамичното развиване на веригата, което продължава и през тази година – Лидл България възнамерява да открие най-малко 7 нови магазина в столицата и в страната. 

С 1650 лева междинна работна заплата Лидл България е веригата с най-високо възнаграждение в сектора и позицията касиер-продавач не прави изключение, разясни на особено събитие през днешния ден за представянето на плана Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България.

Лидл България е и единственият ритейлър у нас с електронно отчитане на работното време, което това значи, че всеки чиновник на нормирано работно време – каквито са и касиер-продавачите – самичък, по електронен път регистрира своята работа и почивки. По този метод компанията подсигурява заплащане с акуратност до минутата на направените постоянни или изключителни часове.

Касиер-продавачите  във веригата получават и разнородни благоприятни условия за образование, спомагателна подготовка и кариерно развиване. Всяка година компанията отделя 6-цифрен бюджет за образования и преквалификация, чиято първа цифра не е 1, а 3, редица са образците в компанията, в които хора, почнали на тази позиция, се издигат до равнище мениджър-магазин или даже до позиция в централата на компанията, уточни още Драгийска. 

„ Лидл България постоянно е предложил и ще продължава да предлага на своите чиновници най-хубавите условия, разнородни благоприятни условия за развиване, сигурност и уместност. Най-ценното в една компания са хората, които стоят зад нея, по тази причина няма да спрем да споделяме, че триумфът на Лидл България – това са нашите чиновници. Вярваме, че ще намерим тези нови 300 души, които ще обогатят мощния ни екип и които ще разпознаят себе си в нашия лозунг: „ Успехът си ти “, разяснява Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България.

Кампанията за набиране на нов личен състав също е в стила на притежател на купата " Най-добър шеф ", тъй като ще бъде насочена към трите дейни все още на пазара на труда генерации - от най-младите - 18-25 - до 50+.  Жените и хората в предпенсионна възраст безусловно избавят пазара на труда сега, в това число и в България, сочат редица нови изследвания. Заплатите в компанията са обвързани със съответната позиция и затова няма полова или възрастова дискриминация в политиката за хонорари, разясни още Драгийска.

“Състезанието за качествени фрагменти към този момент е световно – освен в България, само че и в цяла Европа. Тенденцията през днешния ден е, че не работодателите избират своите чиновници, а противоположното – хората избират фирмите, за които да работят. Радвам се, че Лидл България осъзнава тази нова действителност и точно поради компании като нея няма смисъл от емиграция “, показа Мирена Колева, притежател и шеф на P&P Bulgaria и ръководител на БЕСА (Bulgarian Executive Search Association).

Освен че непрестанно се утвърждава като един от водещите работодатели в страната, Лидл България предизвиква развиването на младежите в страната, като предлага специфични стратегии за възпитаници и студенти, поддържа дуалното обучение и  способства за постигането на конкурентна резистентност на пазара на труда. Благодарение на такива политики, все още 20% от управителния състав е от завърнали се от чужбина българи, 34% от мениджмънта са дами, а текучеството на фрагменти е приблизително под 2% месечно.

Всеки, който има интерес да се развива в сигурна и одобрена международна компания като Лидл България, може да се запознае със свободните позиции за касиер-продавач в столицата още през днешния ден на jobs.lidl.bg.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР